Hlavní obsah

Policista sám zpacifikoval gang zlodějů aut

Právo, Karel Otcovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TEPLICE

Výstřel z pistole vystrašil v úterý krátce po páté hodině odpolední obyvatele teplické čtvrti Řetenice. Scéna jako z akčního filmu se odehrála na Rooseveltově náměstí. Policista v civilu zde vystřelil do pneumatiky ujíždějícího vozu, který následně povalil k zemi sloup veřejného osvětlení. Vystrašenou posádku poté na místě zpacifikoval, a předal kolegům, kteří na místo přestřelky bleskově dorazili.

Článek

"Policisté sledovali organizovanou skupinu zlodějů aut. Když pachatelé neuposlechli výzvy k opuštění vozu, policista vystřelil do disku kola služební pistolí. Vůz poté havaroval," řekla mluvčí teplického ředitelství policie ČR Ilona Novotná.

Podle svědků se pachatelé snažili muže v civilu, ze kterého se později vyklubal policista, nejprve vystrašit tím, že na něj několikrát najeli. Poté se po úzké cestě před panelovým domem snažili vycouvat na nedalekou silnici. Když ale kulka trefila kolo, vůz dostal smyk a vrazil do sloupu.

Muž potom přibehl k řidiči, vytáhl ho ven, srazil na zem a nasadil mu pouta. Další dva členové gangu zůstali prý uvěznění v nabouraném autě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám