Hlavní obsah

Záchranáři našli v Krkonoších ztraceného muže

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvuk sirén svolávající členy Horské služby v pondělí okolo desáté večer v Krkonoších naplno rozjel pátrací akci po 29letém muži. Mladík trpící duševní chorobou zmizel při odpolední horské túře. Muže se záchranářům podařilo v úterý dopoledne nalézt, byl v dobré kondici.

Článek

Policisté mentálně postiženého muže objevili okolo desáté hodiny dopoledne v lese u Špindlerova Mlýna. "Narazila na něj policejní hlídka. Celou noc zřejmě prochodil v Krkonoších, došel až do Rokytnice nad Jizerou, odkud se vrátil zpět do lokality bufetu na Rovinkách," řekl Právu šéf policie ve Špindlerově Mlýně Stanislav Herman.

"Je naprosto v pořádku a vrátí se zpět mezi naše klienty," sdělil Právu šéf ozdravných pobytů klientů občanského sdružení Fokus Olin Čapoun.

Nalezený muž pochází z Ústí nad Labem. Mladík podle informací Práva opustil budovu, aniž by cokoli řekl.  "Ušel pěkný kus cesty, to bude chrápat jako dudek," řekl jeden ze svěřenců pobytovny.

Skupina výletníků, která tráví v Krkonoších ozdravný pobyt, vyrazila v pondělí odpoledne z Janovy boudy nad obcí Vítkovice na Jilemnicku na tři kilometry vzdálené Rovinky. Muž údajně trpící lehkou schizofremií skupinu cestou předběhl a zmizel v horách.

"Absenci ostatní účastníci odpolední výpravy  nahlásili zhruba v osm večer, když  se ztracenec nevrátil do mateřské Janovy boudy na večeři. Záchranáři okamžitě zahájili pátrací akci. "Zbytek skupiny se domníval, že šel svoji cestou a dorazí na boudu. Muže, který je svéprávný, jsme marně hledali celou noc," sdělil v úterý v osm hodin ráno šéf špindlerovské policie Herman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám