Hlavní obsah

Větroň spadl mezi stromy

Právo, Vladislav Prouza

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

TRUTNOV

Letecká katastrofa, která zázrakem skončila bez zranění dvoučlenné posádky větroně, se odehrála ve čtvrtek odpoledne na úbočí krkonošské Černé hory. Posádce větroně zaklíněného mezi stromy, museli pomoci z kabiny záchranáři.

Článek

"Zhruba ve čtvrt na čtyři jsme vyjížděli na jižní svah Černé hory, kde se měl podle zřítit větroň. Na místě jsme zjistili, že se větroň při pádu zaklínil v koruně stromu a v kokpitu je uvězněna jeho dvoučlenná posádka.

Za pomoci lanové techniky jsme vyšplhali do zhruba osmimetrové výšky a po rozbití plexiskla se nám podařilo oba muže vyprostit z kabiny. Díky obrovskému štěstí nebyl ani jeden člen posádky zraněn,"popisuje Adolf Klepš, náčelník Horské služby ČR, oblast Krkonoše.

Vyšetřování případu na místě převzala policie a letecká inspekce. "Po zadokumentování místa vyšetřovateli jsme za pomoci lan větroně strhli na zem. O odstranění trosek se musí postarat jejich majitel. Na místě zasahovalo dvanáct členů krkonošské horské služby a zásah byl ukončen krátce po půl šesté večer," dodává Adolf Klepš.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám