Hlavní obsah

Policista s babetou nebude za údajné opilství pykat

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Policista, který podle svědka havaroval v Petrovicích u Karviné na motocyklu babeta značně opilý, zřejmě dostane pouze kázeňský trest. A pouze za to, že vyrazil na motocyklu bez přilby. Příslušníkovi petrovické cizinecké a pohraniční policie se podařilo vyváznout možnému potrestání za řízení v opilosti tím, že z místa srážky s osobním autem odešel a nepočkal na dopravní policisty. Těm se ho později nepodařilo doma najít a dokázat, že měl alkohol v krvi.

Článek

"Alkohol se nepodařilo prokázat. V době šetření totiž nebyl policista doma," řekl Právu mluvčí karvinské policie Stanislav Sobol. Podle jeho slov bude případ odložen, protože při srážce nevznikla žádná škoda. "Porušil pouze předpisy tím, že jel na motocyklu bez přilby. O případném trestu bude rozhodovat jeho nadřízený v Ostravě," doplnil Sobol.

Podle svědka z něj táhl alkohol

Svědek nehody, který se Právu po nehodě v závěru července přihlásil a jehož jméno má redakce k dispozici, přitom tvrdí, že policista, který narazil do škodovky, byl evidentně opilý a táhl z něho alkohol. "Choval se arogantně a z místa nehody klidně odešel vrávoravým krokem," vylíčil.

Ostravský státní zástupce Alois Dlouhý konstatoval, že je vždy problematické zjistit, jestli jel řidič opilý, když z místa nehody uteče. "Museli by se najít svědci, kteří ho například viděli v hospodě, kolik v ní vypil panáků. Z toho by se dala určit znaleckým posudkem hladina alkoholu," poznamenal.

Zřejmě mu sníží plat

Mluvčí Oblastního ředitelství služby cizinecké a pohraniční policie v Ostravě Daniela Vlčková potvrdila, že zahájili projednávání provinění policisty z Petrovic kvůli tomu, že neměl přilbu, což je jen přestupek. "O způsobu kázeňského potrestání ještě rozhodnuto nebylo. Policista může být potrestán snížením platu," uvedla Vlčková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám