Hlavní obsah

Muž zlomil ruku brigádnici, nesouhlasila s výplatou

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Nepříjemný zážitek z brigády v soukromém penzionu v Plzni si odnesla devětařicetiletá žena, která při předávání peněz nesouhlasila s finanční částkou, kterou se jí majitel za odvedenou práci rozhodl vyplatit. Muž ženu napadl a zlomil jí ruku. Policisté jej v těchto dnech obvinili z ublížení na zdraví, za což muž hrozí až dvouleté vězení.

Článek

Incident se odehrál v polovině června. Žena si šla pro výplatní pásku, při jejím předávání však došlo ke slovní rozepři s majitelem. "Pracovnice nesouhlasila s výší vyplacené částky a na důkaz svých slov vyndala z tašky dohodu o práci, ve které měla pracovní docházku zaznamenanou," uvedla policejní mluvčí Michaela Altmannová.

Majitel penziónu neváhal a snažil se dokumentu zmocnit. "Muž se pokusil vytrhnout smlouvu ženě z ruky. Chytil ji za paži, začal ji mačkat a kroutit tak silně, až žena musela nakonec vyhledat lékařskou pomoc," doplnila mluvčí plzeňské policie.

Rentgen potvrdil, že má zlomený dolní konec pažní kosti na pravé ruce a její ruka tak skončila v sádře. Jestliže soud uzná muže vinným z trestného činu ublížení na zdraví, hrozí mu trest vězení až na dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám