Hlavní obsah

Pozůstalí zmlátili primáře, který nezachránil pacienta

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HAVÍŘOV

Primáře oddělení neurologie havířovské nemocnice Martina Košťála brutálně zmlátili příbuzní těžce nemocného pacienta, který v pondělí na lůžkovém oddělení zemřel na zástavu srdce. Lékař je nyní na nemocenské.

Článek

"Dělám ve zdravotnictví už dvacet let a jsem zvyklý na ledasco. Ale s takovým jednáním jsem se ještě nesetkal," řekl primář Právu. Na krku nyní musí nosit fixační límec a u levého oka má obrovskou modřinu. Fotografování odmítá.

Pacient byl v havířovské nemocnici hospitalizován po mozkové příhodě, navíc trpěl srdečními komplikacemi. V pondělí u něj došlo podle primáře k nečekanému kolapsu a následné smrti. Poté, co byli příbuzní o úmrtí informováni, přijela manželka a synové do nemocnice a už na chodbě údajně křičeli, že tam vraždí lidi a nemocnice je krematorium.

"Bratři se na mne vrhli a vyhrožovali zabitím. Říkali, že když jsem jim zabil otce, tak zabijí mne. Jeden z nich mne udeřil do obličeje pěstí, na které měl prsten. Křičel, že mi tím prstenem rozmašíruje obličej a že mne nikdo nepozná," popsal primář dramatické chvíle.

Mladší z bratrů ale v regionálním tisku napadení popřel. "Došlo ke slovnímu konfliktu, ale rozhodně jsme nikoho nezbili. Tvrdil, že našemu otci prováděl rentgen levé nohy, kde se mu udělala modřina. Když jsme chtěli vidět snímeK, odmítal nám ho ukázat," řekl syn zemřelého pacienta Radek Richter.

Podle primáře příbuzní smrt svého tatínka psychicky neunesli. "Je to slušná rodina, která měla na našem oddělení vždy dveře otevřené. Bylo na nich vidět, že mezi nimi panovala obrovská láska. Myslím, že i proto smrt svého příbuzného emočně nezvládli," řekl primář. Případ vyšetřuje policie, zatím nebyl nikdo obviněn.

Reklama

Výběr článků

Načítám