Hlavní obsah

Policista chtěl na služebně znásilnit kolegyni

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARVINÁ

Inspekce ministra vnitra navrhla v minulých dnech obvinit třicetiletého policistu z pokusu o znásilnění šestadvacetileté kolegyně. Incident se měl odehrát přímo na policejním oddělení v Horní Suché na Karvinsku. Pokud se obvinění prokáže, hrozí muži až osmiletý trest vězení.

Článek

K incidentu mělo podle informací Práva dojít na začátku června. Oba se údajně po pracovní době v podnapilém stavu vrátili na služebnu. Podle policistky ji začal kolega sexuálně obtěžovat, dokonce se ji pokusil znásilnit. Proto na něho podala trestní oznámení.

"Inspekce ministra vnitra minulý pátek skončila prověřování případu a podala návrh na zahájení trestního stíhání pro pokus trestného činu znásilnění," potvrdila nad případem dozorující státní zástupkyně Jarmila Šajnová.

Doplnila, že příští týden po prostudování spisového materiálu rozhodne, jestli bude policista obviněn, nebo ne. "Rozhodnu, jestli je naplněna skutková podstata trestného činu," uvedla Šajnová. V případě obvinění by mohlo policistovi hrozit dva až osm let vězení.

Policista nadále zůstává ve službě

Policistka byla po konfliktu převelena na jiné oddělení. Její kolega nadále slouží na služebně v Horní Suché. Podle vyjádření mluvčí okresního policejního ředitelství v Karviné Zlatuše Viačkové nedostali ještě od inspekce závěry vyšetřování.

"Až budeme znát výsledky vyšetřování, tak může na jejich základě okresní policejní ředitel udělat nějaké personální nebo kázeňské rozhodnutí," podotkla Viačková.

Podle ní se už projednává potrestání dalšího policisty, který během problémového dne sloužil na oddělení v Horní Suché jako dozorčí. Za to, že oba pustil v podnapilém stavu na služebnu, dostane kázeňský trest. "Jeho nadřízený v dohledné době určí jaký," doplnila Viačková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám