Hlavní obsah

Podnikatel čelí obžalobě ze zabití mladé dívky

Právo, pok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

STRAKONICE

Před Okresním soudem ve Strakonicích stanul ve čtvrtek třiačtyřicetiletý podnikatel Karel Staněk, který podle obžaloby letos v únoru usmrtil svou dodávkou šestnáctiletou Eriku Kodymovou. Nyní mu hrozí až pět let vězení, hlavní líčení však bude pokračovat až v září.

Článek

Tragédie se stala 7. února u bývalého nočního klubu na okraji Volyně. Dívka si šla na nedalekou benzínovou čerpací stanici dobít kredit do mobilního telefonu. Když se vracela, zezadu do ní narazila dodávka přijíždějící od Strakonic.

Staněk od začátku vyšetřování tvrdí, že auto neřídil on, ale jeho manželka. Stejnou výpověď zopakoval také u soudu. "Byl jsem doma. Manželka přijela, že jí něco spadlo na auto. Viděl jsem rozbité sklo, tak jsme se tam jeli podívat. Jelikož byla tma, vrátili jsme se pro baterku, a tak jsme ji našli, u domu opřenou o zeď. Jeli jsme to ohlásit na policii," řekl Staněk. Proč se ani v tuto chvíli nesnažil dívce poskytnout pomoc, spolehlivě vysvětlit nedokázal.

U soudu ve čtvrtek vypovídali také policisté, kteří nehodu vyšetřovali, pracovnice čerpací stanice, znalec z oboru dopravy a mladík, který dívku u domu objevil a zavolal pomoc. Soudkyně rovněž vyslechla manželku obžalovaného. "Je mi to hrozně líto, co se stalo. Vždyť sama mám tři děti," plakala Eva Staňková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám