Hlavní obsah

Obchodní spor řešili podnikatelé střelbou

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BOHUMÍN

Pokusem o vraždu se podle policistů snažila řešit vzájemné neshody skupina podnikatelů z Karvinska. Ke konfliktu, který vyústil ve zběsilou automobilovou honičku, došlo v pondělí na benzínové stanici v Bohumíně-Vrbici.

Článek

"Skupina mužů si tam domluvila setkání, kde si měli ujasnit svůj obchodní spor. Po předchozí slovní rozepři konflikt vygradoval ve střelbu. Jeden z pachatelů opakovaně vystřelil směrem k parkujícímu automobilu Volkswagen Transporter, u nějž stálo pět mužů," uvedla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková. Pětice podle ní naskočila do auta a ujížděla směrem na Ostravu, střelci je pronásledovali vozem BMW.

"Během jízdy jeden z pronásledujících vystřelil několikrát na pasažéry v autě. Vozidlo bylo zasaženo několika střelami. Jedna z nich zasáhla i muže z posádky pronásledovaného vozidla, který seděl v zadní části auta," dodala mluvčí s tím, že zraněný je ve vážném stavu hospitalizován v ostravské nemocnici.

Policie vyhlásila po mužích, které podezírá z pokusu o vraždu, celostátní pátrání. Podle dosavadních poznatků by mělo jít o Milana Vajbara (1969) z Bohumína-Šunychlu a Petra Chalkidise z Bohumína. Oba se pohybují tmavošedým vozidlem BMW značky OVS 13-12.

"Policisté předpokládají, že se pohybují na Ostravsku. Není však vyloučeno, že mohli náš kraj opustit, případně se pokusí zmizet za hranicemi," dodala mluvčí policie.

Policie uvítá jakékoliv informace o pohybu hledaných mužů, případně jejich auta na známé bezplatné lince 158.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám