Hlavní obsah

Muž dostal trest za znásilnění jedenáctileté neteře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Čtyřicetiletý Ota Cholínský definitivně stráví ve vězení šest a půl roku. Ve čtvrtek o tom rozhodl pražský vrchní soud. O půldruhého roku tak snížil původní květnový verdikt pražského městského soudu, podle kterého měl jít do vězení na osm let. Podle rozhodnutí soudů muž znásilnil svoji jedenáctiletou neteř. Cholínský dívku opakovaně pohlavně zneužil a nejméně v jednom případě ji také znásilnil. Svoji vinu popírá.

Článek

Předseda odvolací senátu uvedl, že o vině obžalovaného není nejmenších pochyb. Podle něj byl však původní trest nepřiměřeně přísný. Dokud nezačal dívku zneužívat, neměl Cholínský žádné problémy se zákonem a žil řádným životem. K dívce se choval hezky a podle soudu spolu měli vzájemně přívětivé vztahy.

Podle znalců je Cholínský heterosexuál preferující dospělé ženy s vyvinutými druhotnými pohlavními znaky. Netrpí tedy žádnou sexuální deviací a není pedofil. Do čtyřiceti let nebyl schopen navázat vztah se ženou, sexuální život řešil sledováním porna. Podle znalců pro něj byla dívka náhradním sexuálním objektem.

Zneužíval ji pět měsíců

Otcova družka jednou nemohla dívku v domě delší dobu najít. Když se pak objevila, tvrdila, že byla u babičky, což se ukázalo jako lež. Na otcův nátlak pak dívka přiznala, že byla v pokoji u strýce a že ji tam nutil k orálnímu sexu. Později vyšlo najevo, že strýc dívku pohlavně zneužíval pět měsíců. Promítal jí porno, osahával ji a chtěl po ní, aby si hrála s jeho penisem.

"Ničeho jsem se nedopustil, jsem zcela bez viny," trvá na svém Ota. Dívka však jeho sexuální praktiky velmi podrobně popsala, vše navíc stejně několikrát zopakovala - před otcem, na policii a před sociální pracovnicí. Její výpověď navíc potvrzují i další důkazy.

Uvedla například, že strýc vždy ejakuloval do popelníku. Biologická expertiza skutečně prokázala stopy spermatu v popelníku z Otova pokoje. Na dívčiných teplácích a kalhotkách navíc kriminalisté našli stopy mužské DNA.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám