Hlavní obsah

Muž se koupal v bazénu, zabil ho elektrický proud

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JIČÍN

Smrt v zahradním bazénku našel v minulém týdnu jednapadesátiletý muž v Leštině na Jičínsku. Muže při nočním koupání zabil elektrický proud poté, co nešťastnou náhodou zavadil rukou o přenosnou svítilnu, kterou shodil do vody. Z vody se za dramatických okolností zachránila mužova přítelkyně a syn.

Článek

Provizorně nainstalovaná svítilna spadla na hranu bazénu a rozbila se jí žárovka. Muž pravděpodobně ztratil rovnováhu a zachytil se kovového okraje bazénu, do kterého v tom okamžiku proudil proud. Na hraně bazénku pak zůstal bezvládně viset.

Pro ženu a jejího čtrnáctiletého syna se stal bazén vodní pastí, protože hranou kolem celého bazénu stále probíjel proud. Asi po třiceti minutách dostala žena nápad, jak se z vodního sevření dostat. "Syna přehodila přes okraj bazénu na trávu. Chlapec pak vytáhl šňůru od svítilny ze zásuvky a přivolal pomoc," uvedla mluvčí jičínské policie.

Muž byl provozovatelem místního penzionu. Přes veškerou péči záchranářů zemřel při převozu do nemocnice. Policisté netradiční případ stále vyšetřují. "Prošetřujeme, kdo svítilnu provizorně nainstaloval. Zatím to vypadá, že to udělal zemřelý muž," doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám