Hlavní obsah

V kontejneru v Praze leželo tělíčko novorozence

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V kontejneru v pražské čtvrti Karlín nalezl muž tělíčko novorozence. Zda se dítě narodilo mrtvé, nebo jej po porodu někdo zabil, určí nařízená pitva. Novinky o tom informoval pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Článek

Podle něj mrtvá holčička v kontejneru neležela déle než 30 hodin a na těle neměla žádná viditelná zranění. Pitva rovněž určí, jak přesně bylo dítě staré. Tělo leželo v kontejneru, který se nachází v průchodu ze čtvrti Karlín na Žižkov.

Naposledy byl novorozenec nalezen mrtvý letos v únoru. Přišlo se však na to, že jej matka nezabila, ale dítě vdechlo plodovou vodu a zemřelo. Někdo jej pak pohodil na skládku u Tachova. [celá zpráva]

Pohozené novorozence nejčastěji zabije právě matka, která ve zkratu neví, co s nechtěným dítětem udělat.

Zhruba před rokem začaly v ČR fungovat tzv. babyboxy, jeden v Praze, druhý v Brně. Matka sem anonymně může dítě odložit a nemusí přikládat ani jeho personálie. Takto odložené dítě se pak do rukou náhradních rodičů dostane během několika dní.

Reklama

Související témata:

Související články

Pražský babybox zachránil první dítě

Jeden ze dvou babyboxů, které zatím v Česku existují, v pátek večer zachránil život prvnímu odloženému dítěti. Stalo se tak v pražském GynCentru...

Výběr článků

Načítám