Hlavní obsah

Vypustili vlak ze stanice a nepřehodili výhybky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NYMBURK

Škoda za a půl miliónu korun vznikla Českým drahám, když v neděli po druhé hodině v noci v Nymburce narazil nákladní vlak do lokomotivy. Strojvedoucí dostal rozkaz k odjezdu, aniž by pro vlak byly správně přestaveny výhybky.

Článek

Místo směrem na Mladou Boleslav vyrazil vlak po přestavení výhybek na jiný směr a narazil do lokomotivy stojící na kusé koleji. I když ke střetnutí došlo v nízké rychlosti, vlak lokomotivu přetlačil přes zarážedlo. Kromě škody na lokomotivách, která byla odhadnuta na dva milióny korun, byl poškozen i sloup s trolejovým vedením, jehož oprava si vyžádá přibližně 500 tisíc korun.

Podle mluvčího drážní inspekce Zdeňka Neusara nebyl při nehodě nikdo zraněn a ani nebyla nijak omezena doprava. Podrobnější informace o příčinách nehody budou k dispozici v průběhu příštího týdne. S největší pravděpodobností k ní ale došlo vinou selhání lidského činitele.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám