Hlavní obsah

Kvůli nehodě jezdí vlaky do Vídně po jedné koleji

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VRANOVICE

Až ve čtvrtek večer se hasičům podařilo odtrhnout od sebe dvě lokomotivy, které se do sebe zaklínily při ranní nehodě ve Vranovicích na Břeclavsku. Nádraží ale dosud zůstává s jedinou volnou kolejí.

Článek

V pátek odpoledne se podařilo odstranit z místa nehody vraky obou elektrických lokomotiv. Je na odbornících, aby teď rozhodli, zda bude možné je nějak odvléci do brněnského depa, nebo podle krizového scénáře je zlikvidovat přímo na nádraží ve Vranovicích.

Ještě ve čtvrtek se hasičům a posádce vlaku podařilo odklidit rozházené zbytky vozů. Večer pak najela na zaklíněné trosky lokomotiv dieselová lokomotiva. Po spojení s jedním z vraků diesel zabral a po několika pokusech se mu je podařilo od sebe odtrhnout.

Kdy se bude ve Vranovicích jezdit bez omezení, není jasné. "Nezáleží, jenom na nás. Je třeba odstranit vraky, opravit koleje a nástupiště a také trolejové vedení. Těžko spekulovat o datu či hodině," tvrdí železničáři.

Nehoda se stala ve čtvrtek krátce po šesté hodině ráno. Nákladní vlak čekal na první koleji ve Vranovicích, až jej po sousední druhé koleji předjede rychlík Vysočina do Františkových Lázní. Několik vteřin před příjezdem rychlíku ale vjel na kolej s nákladním vlakem jiný vlak z Brna. Strojvedoucí nezastavil před návěstidlem, které mu červeným světlem zakazovalo pokračovat v cestě. Následná srážka zničila dvě lokomotivy a čtyři nákladní vozy. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám