Hlavní obsah

Vodácký kurs málem zaplatily dívky životem

Právo, mák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

SOKOLOV

Vodácký kurs v Kynšperku nad Ohří na Sokolovsku skončil málem obrovskou tragédií pro dvě 18leté dívky. Ty se těsně před jezem na řece Ohři převrátily ve své lodi a zmizely pod vodou. Jedna z nich byla ještě v pondělí navečer v sokolovské nemocnici v kritickém stavu, druhá leží na jednotce intenzivní péče v podchlazeném stavu a v šoku.

Článek

Dívky vylovili ostatní vodáci, kteří kempovali nedaleko jezu. "Viděl jsem pouze jak převrácená loď vjela do jezu," uvedl pro Právo jeden ze svědků události. Podle něj trvalo několik minut, než se mladé vodačky podařilo dostat na břeh.

Dívky pocházely podle informací lidí z kynšperského tábořiště z Litvínovska a na kurzu byly první den. Dvě posádky záchranářů je po nehodě oživovali několik desítek minut. "Jednu jsem museli zaintubovat a v kritickém stavu jsme ji převezli na ARO do nemocnice v Sokolově. Druhá je v šoku a podchlazená, není však v ohrožení života,"uvedl pro Právo mluvčí karlovarských záchranářů Lukáš Hutta. 

"Něco podobného tady nepamatuji, občas tu je nějaký úraz, ale nikdy to nebylo nic vážného," řekla Právu Kateřina Kazilovská, jejíž syn tábořiště provozuje.

Přestože na Ohři v Kynšperku neplatil v pondělí žádný povodňový stupeň aktivity, hladina vody byla vyšší než obvykle. Úsek řeky kolem Kynšperka patří spíše ke klidnějším místům a jez není označován jako velmi nebezpečný

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám