Hlavní obsah

Policie si od Pitra odnesla pytle dokumentů

– PRAHA
Právo, sta

V souvislosti s vyšetřováním podvodu s pohonnými hmotami, kterého se měl údajně účastnit i podnikatel Tomáš Pitr, policie zadržela několik lidí. Skupina podnikatelů prý chtěla společnost Čepro připravit až o 20 miliard korun. Prohlídka se chystala i u bývalého šéfa NBÚ Tomáše Kadlece. Policisté ji nakonec neprovedli, protože Kadlec je v zahraničí.

Článek

"Důvody domovní prohlídky sice nevím, ale budu spolupracovat s orgány činnými v trestním řízení," řekl Právu ve čtvrtek Kadlec.

"Bylo zadrženo několik osob a zajistili jsme určité množství listinných materiálů. Zadržení nejsou ve vazbě, jsou v policejní cele," řekl včera TV Nova mluvčí policejního prezidia David Kubalák. Policie předvedla tři osoby, už večer je ale propustila s tím, že je bude dál vyšetřovat na svobodě.

Byt a kancelář Pitra, který byl společníkem v lednu zavražděného podnikatele Františka Mrázka, policisté prohledali v úterý. Zabavili tři pytle dokumentů, týkajících se především společností Setuza a Český olej.

V příkazu k domovní prohlídce je popsán podvod s padělanou smlouvou na dodávku pohonných hmot. Před dvěma lety měl Pitr a jeho společníci nakoupit od slovenského Slovnaftu pohonné hmoty a přes dvě firmy je prodat ČEPRU. Peníze ale údajně podnikatelé zpronevěřili.

"My jsme žádnou smlouvu s nikým z těch dvou společností neuzavírali ani neuzavřeli," řekl Nově Pitr.

Policisté v jeho bytě v úterý hledali i dokumenty tykající se pracovního vztahu Tomáše Pitra a zavražděného Mrázka ve společnosti Setuza. Zabavené dokumenty policie zatím vyhodnocuje. Tomáš Pitr měl vůči domovní prohlídce výhrady. Některé dokumenty, které policie odnesla, podle něj vůbec nesouvisí ani s jedním případem.

Pitr byl už odsouzen za daňové podvody k osmi a půl rokům vězení. Ale proti soudnímu verdiktu se odvolal, takže rozsudek není pravomocný. Nyní tedy Pitr čeká na další, tentokrát odvolací soud.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám