Hlavní obsah

Chlípník sváděl dívky přes internet

Právo, top

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

LITOMĚŘICE

Nezletilé dívky sváděl přes internet 43letý muž ze Semilska, kterého litoměřičtí kriminalisté viní z trestných činů pokusu o pohlavní zneužívání a svádění k pohlavnímu styku. Právu to ve čtvrtek potvrdila Pavla Kofrová z tiskového oddělení litoměřické policie.

Článek

"Muži jsme zatím prokázali kontakt s osmi nezletilými dívkami, bude jich ale mnohem víc. Soud poslal obviněného do vazby, ten si proti tomuto rozhodnutí podal stížnost," dodala Kofrová. Muž využíval diskuzí v tzv. chatech na internetu a program ICQ, který umožňuje komunikaci v reálném čase.

Podle kriminalisty, který případ šetří, se muž pokoušel dívky přesvědčit k pohlavnímu styku také prostřednictvím telefonu a SMS zpráv. Některé z dívek raději kontaktovaly policii samy i proto, že obviněný po nich žádal fotografie jejich obnažených postav včetně detailů. Zatím neupřesněný počet děvčat mu tyto snímky, za které dostaly jako odměnu kredit na mobilní telefon, ale poslal.

Litoměřičtí kriminalisté nyní mapují trestnou činnost muže, který kontaktoval dívky po celé České republice. Loni šetřila severočeská policie 151 případů pohlavního zneužívání s objasněností pětaosmdesát procent.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám