Hlavní obsah

Policie se zaměří na falešné dálniční známky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie ve spolupráci s ministerstvem financí objevila, že se v Česku dostalo do oběhu velké množství falešných ročních dálničních známek. Způsobená škoda by mohla dosáhnout až sta miliónů korun. Policisté ve spolupráci s pracovníky celní správy budou proto provádět důsledné kontroly na všech českých dálnicích.

Článek

Podle šetření distribuovali padělky do současné doby falešní dealeři. Falzifikáty byly prodávány jak přímo koncovým zákazníkům způsobem "z ruky do ruky", tak i u některých čerpacích stanic. Ve většině případů dealeři na padělky vystavovali falešná potvrzení o nákupu. "Na České poště žádný prodej falešných známek zaznamenán nebyl," uvedl mluvčí policejního prezidia Pavel Hanták.

Padělky jsou rozpoznatelné podle konkrétních znaků, dobře viditelných pod lupou. Jedná se zejména o prakticky nečitelné mikrotexty a nejasné kontury výrobních čísel. Srovnání padělků s originály je možné si prohlédnout zde.

Policisté současně upozorňují, že v případě zjištění falešné známky na vozidle bude tato bez náhrady odebrána. Jedná se totiž o věc důležitou pro trestní řízení.

Anketa

Kde nakupujete dálniční známku?
U čerpací stanice
57,4 %
Na České poště
20,6 %
Jinde
4,2 %
Známku nepoužívám
17,8 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 1044 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám