Hlavní obsah

Druhý podezřelý z vraždy v Miroslavi zadržen

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Kriminalisté na jižní Moravě zadrželi 26letého muže, který je dalším z podezřelých z vraždy 57letého muže z loňského července v Miroslavi na Znojemsku. Společně s ním je za vraždu již obžalovaný 26letý Michal Faltýnek, který už čelí soudnímu procesu, protože se ho podařilo zadržet již loni. Jeho komplic skončil v síti kriminalistů až tento týden a od středy je ve vazbě.

Článek

"O přítomnosti druhého zadrženého na místě policisté získali svědectví teprve minulý týden a v pondělí byl zadržen příslušníky zásahové jednotky v jedné obci na Brněnsku. Byl převezen do policejní cely a po zahájení trestního stíhání pro vraždu a porušování domovní svobody skončil ve vazbě," uvedla Dagmar Bartoníková z jihomoravské policejní správy v Brně.

Vražda se podle policie i státní zástupkyně stala loni 21. července, kdy muži ve dvě hodiny ráno vnikli do rodinného domku v Miroslavi a samopalem zastřelili přítele majitelky, který se šel podívat, kdo se k nim vloupal.

"Při vloupání vyrušili přítele majitelky, který si vzal plynovou pistoli a ještě jednu zbraň. Pachatelé do něj vystříleli devět ran ze samopalu a muž na místě zemřel," uvedla v obžalobě státní zástupkyně Eva Žďárská.

Obžalovaný Faltýnek vinu popírá a tvrdí, že v kritický den nikde s nikým nebyl. "Nikdy jsem ze žádné zbraně ani nestřílel a jsem věřící, takže tento útok u mě nepadá v úvahu. Cítím se v tomto případě nevinný. Dál už vypovídat nebudu a odvolávám se na své právo odepřít výpověď," sdělil soudcům Faltýnek.

V blízké době by měli soudci rozhodnout, zda je Faltýnek vinný z této vraždy, a zřejmě se před soud velmi brzo dostane i muž, kterého se nyní podařilo zadržet a ze spoluúčasti na této vraždě obvinit.

Reklama

Související články

Přítele podnikatelky rozstříleli ze samopalu

S hlavou hrdě vztyčenou přivedla v pátek eskorta před senát Krajského soudu v Brně 26letého Michala Faltýnka z Ivančic na Brněnsku, který čelí obžalobě,...

Výběr článků

Načítám