Hlavní obsah

Srazil chodce u zastávky a ujel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ZLÍN/ČESKÁ LÍPA

Vážná dopravní nehoda se v sobotu krátce před 05:00 stala u zastávky MHD ve zlínské části Louky. Řidič osobního vozu zde srazil devětačtyřicetiletého chodce a z místa nehody ujel. Chodec skončil s vážným zraněním v nemocnici, řekla mluvčí zlínské policie Lucie Javoříková.

Článek

"Podle prvních informací jde o větší osobní vozidlo bílé barvy. Automobil má poškozené světla a chybí mu zrcátko," uvedla Javoříková. Policisté žádají všechny svědky, kteří mohou poskytnout informace o nehodě či vozidle, aby tak učinili na tísňové lince 158.

Zraněný muž je nyní na jednotce intenzivní péče nemocnice ve Zlíně. "Jeho zranění jsou vážná, lékaři jeho stav stabilizují," řekla mluvčí nemocnice Karla Havlíková.

Při nehodě u Doks zemřel jeden muž, druhý se zranil

Jeden člověk zemřel a druhý utrpěl těžké zranění při dopravní nehodě, která se odehrála v sobotu brzy ráno nedaleko Doks. Osobní automobil tam sjel do příkopu a narazil do betonového mostku, řekl vedoucí zdravotnické záchranné služby v České Lípě Karel Janda.

"Vůz byl po nárazu tak zdemolovaný, že se ani nedalo poznat, o jakou jde značku," dodal Janda. V autě jeli dva muži. Toho, který přežil, převezla sanitka s těžkými zraněními na chirurgii do českolipské nemocnice. Havárie se odehrála kolem 04:30 za obcí Obora na silnici z České Lípy do Mladé Boleslavi. "Oba muže zaklíněné v sešrotovaném renaultu jsme vyprošťovali speciální technikou," uvedl operační důstojník profesionálních hasičů v České Lípě.

Frekventovaná silnice kolem Doks patří mezi nejnebezpečnější v Libereckém kraji. Řidiči tam totiž jezdí často nepřiměřenou rychlostí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám