Hlavní obsah

Soud opět potvrdil doživotí za vyvraždění rodiny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Doživotním trestem vězení v úterý skončilo i druhé kolo procesu s Miloslavem Širůčkem, který předloni zastřelil v Tučapech na Táborsku rodiče a bratra. O mimořádném trestu za trojnásobnou rodinnou vraždu rozhodl pražský vrchní soud, který v odvolacím jednání už podruhé potvrdil verdikt Krajského soudu v Táboře.

Článek

Soudy doživotní ortel přezkoumávaly kvůli rozhodnutí Nejvyššího soudu, který loni první rozsudek krajského a vrchního soudu v části týkající se trestu zrušil. Proti dnešnímu verdiktu se již nelze odvolat, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Širůček se k vraždám bezprostředně po činu přiznal. Později ale tvrdil, že rodiče zabil asi bratr, kterého on usmrtil v sebeobraně.

Odsouzený Širůček předloni 22. listopadu zastřelil v rodinném domě v Tučapech svého osmačtyřicetiletého otce Miloslava, o tři roky mladší matku Marcelu a pětadvacetiletého bratra Davida. Při hádce se zmocnil otcovy nelegálně držené zbraně a ve snaze jej umlčet mu z bezprostřední blízkosti prostřelil hlavu. Stejným způsobem usmrtil střelou do týla matku.

Zvláště agresivně si počínal při vraždě bratra. Potom, co usmrtil matku, stačil zaregistrovat, že bratr utíká z dětského pokoje do sklepa. Tam jej střelil dvakrát do hlavy a potom ještě uškrtil šusťákovými kalhotami. Přitom sám přiznal, že bratr po střelbě už chroptěl. Cílem vraždy matky a bratra byla podle soudu snaha zbavit se svědků. Zbraň po činu zahodil do Horusického rybníka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám