Hlavní obsah

Při srážce aut se zranilo pět malých dětí, tři vážně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLATOVY

U Štěpánovic na Klatovsku se srazilo osobní auto Škoda Felicia s mikrobusem Opel. V osobním autě bylo pět malých dětí, tři jsou vážně zraněny. Dvě z nich musel do nemocnice dopravit vrtulník.

Článek

Nehoda se stala na silnici z Klatov do Plzně u obce Štěpánovice. Řidič felicie si při předjíždění nevšiml protijedoucího mikrobusu. Jeho řidič se snažil střetu zabránit tím, že strhl řízení. Auta do sebe i přesto narazila.

Ve felicii cestovali dva dospělí a na zadní sedačce pět dětí ve věku kolem osmi let. Jeli z lyžařského výcviku. V mikrobusu cestovali čtyři dospělí a pět starších dětí.

"Dvě vážně zraněné malé děti dopravil vrtulník do plzeňské nemocnice. jedno vážně zraněné dítě odvezla sanitka do klatovské nemocnice," řekla mluvčí západočeské záchranky Lenka Ptáčková. Lidé v mikrobusu utrpěli lehčí zranění. Celkem ale bylo zraněno devět lidí.

Chtěl stihnout vlak

Řidič felicie podle Josefa Švece u klatovského policejního ředitelství spěchal, aby stihl vlak. V Klatovech mu ale ujel, proto jej chtěl stihnout na další zastávce. S pěti dětmi bez sedaček na zadních sedadlech jel patrně velmi rychle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám