Hlavní obsah

Muži dostali tresty za hromadné znásilnění

Právo, Svatava Hernandezová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Za znásilnění, loupeže, krádež a vydírání poslal ve čtvrtek Krajský soud v Plzni čtyřiatřicetiletého Romana Tokára na devět let, třicetiletého Zdeňka Ouředníka na sedm a stejně starého Miroslava Bureše na čtyři roky za mříže.

Článek

Začátkem dubna 2004 si Tokár spolu s Ouředníkem nejdříve dohodli postup prvního napadení. K činu přistoupili kolem třetí hodiny ranní v suterénu domu v Kralovické ulici, kde vyhlídnutá mladá žena bydlela. Devatenáctiletou dívku sledovali z Americké třídy v centru Plzně až na lochotínské sídliště. Tam dívku osahávali a obrali o peněženku se 400 Kč.

Další případ podle stejného scénáře

Jen o dvě hodiny později podle stejného scénáře sledovali ze Solní ulice do ulice Lábkovy ve Skvrňanech dvacetiletou mladou ženu. Tu vytlačili z výtahu, povalili na zem a sundali jí kalhotky. Ouředník ji přitom osahával a Tokár jí strkal prsty do přirození, zároveň jí sebrali peněženku s 15 stovkami a doklady.

V posledním případu, který se odehrál 1. května téhož roku kolem půl čtvrté ráno v blízkosti hřbitova v Plzni-Černicích se k Tokárovi a Ouředníkovi přidal i Bureš. Opět si na zastávce nočního autobusu na Americké vyhlédli mladou 22letou Plzeňanku a sledovali ji až do Černic. Cesta k jejímu domovu vedla kolem hřbitova, kde žena na lavičce psala SMS. V té chvíli k ní všichni tři přisedli a pak pod pohrůžkou násilí donutili přelézt bránu hřbitova.

Žena si odnesla otřesný zážitek

Odvedli ji do zadní části a tam ji Tokár udeřil do zátylku, aby se příliš nebránila a s Ouředníkem ji pak povalili na zem, kde ji vždy jeden držel a druhý na ní vykonal soulož. Když ji nechali vymočit, na stejném místě ji znásilnili oba podruhé a odešli. Bureš, který zatím jen přihlížel, se pak pokusil na ženě vykonat soulož, to se mu ale nepodařilo a tak utekl.

Žena si z této otřesné události odnesla otřes mozku, poranění krční páteře a dosud má značné zdravotní problémy, včetně problémů psychických, které si podle znalců vyžádají nikoli měsíce, ale i roky, než se uzdraví.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám