Hlavní obsah

Pražské opilce vozí speciální auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Velké, uvnitř plastové, omyvatelné, vybavené mopem a nápisem ODVOZ OPILCŮ. Tak se dá ve stručnosti popsat speciální vozidlo městské policie v hlavním městě, které v poslední lednový den uvedl do provozu radní Rudolf Blažek. Automobil je určen pro transport některých opilých lidí na záchytnou stanici, neboť od nového roku tato povinnost přešla od záchranné služby na policii.

Článek

Pražské bezpečnostní sbory se po dohodě se záchrannou službou dohodly, že vozidlo bude provozovat městská policie. Ta k tomuto účelu upravila jeden z vozů Renault Master, které používá. Posádku budou tvořit jak strážníci, tak policista ze státní policie.

Vnitřek automobilu je celý plastový a omyvatelný, včetně sedaček. Auto může najednou převážet dva opilé lidi, které má pod dohledem policista sedící na dalším sedadle. V zadní části vozidla oddělené přepážkou je pak kromě lékárničky také souprava na mytí vozidla.

Pražané vozidlo bezpečně rozpoznají od jiných, neboť je ze všech stran označeno viditelnými nápisy ODVOZ OPILCŮ. Nebude-li automobil vyslán na konkrétní zásah, bude se standardně nacházet ve vytipovaných lokalitách, kde se opilí lidé často nacházejí a narušují veřejný pořádek.

Posádku vozidla, které je v nepřetržitém provozu, tvoří dva strážníci a jeden státní policista. Na jeho pokyn může být agresivní člověk připoután za ruce k madlům v automobilu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám