Hlavní obsah

V Jeseníkách zahynul třicetiletý snowboardista

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Při sjíždění sjezdovky ve středisku Dolní Morava v Jeseníkách zahynul v pondělí odpoledne třicetiletý snowboardista. Záchranáři k vážně zraněnému muži vyjížděli krátce po třinácté hodině, ale zachránit se jim ho už nepodařilo.

Článek

"Třicetiletý muž vylétl ze sjezdovky a velice vážně si poranil páteř. Na místo byl okamžitě povolán záchranářský vrtulník, ovšem i přes zhruba hodinovou resuscitaci se snowboardistu bohužel nepodařilo oživit a na místě zemřel," informoval Právo náčelník Horské služby v Jeseníkách Michal Klimeš.

Muž podle něj ležel v lese u sjezdovky přibližně třicet minut bez pomoci než ho našli jeho kamarádi. "Snowboardista neměl na hlavě helmu," uvedl Klimeš přičemž dodal, že zvláště v těchto dnech, kdy je na horách nádherné počasí, by lidé neměli přeceňovat své síly.

"Lidé by si měli uvědomit, že na zmrzlém sněhu se jede mnohem rychleji než na čerstvém prašanu. Po sjezdovce se řítí až stokilometrovou rychlostí, a pak je pro méně zkušeného lyžaře velice těžké zastavit třeba před nenadálou překážkou," dodal náčelník jesenické Horské služby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám