Hlavní obsah

Kopnutím do hlavy zabil muže, dostal 7,5 roku

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Mlčení, klid a ani žádnou známku lítosti nevyvolal v pátek při jednání u Krajského soudu v Brně ve tváři 23letého Pavla Kellnera z Brna rozsudek, kterým ho soudce poslal do vězení na 7 a půl roku za to, že loni v září při rvačce kvůli banálnímu důvodu zranil 54letého muže tak, že ho už lékaři nedokázali zachránit.

Článek

Vše se odehrálo loni v noci z 13. na 14. září před barem v Seifertově ulici v Brně, kde se Kellner porval s mužem, který si dovolil hrát na automatu, na němž před ním hrál on sám. Právě usednutí poškozeného za automat bylo důvodem konfliktu, který skončil zbytečnou smrtí.

Trest v polovině možné sazby

"Trestná činnost obžalovaného byla nade vší pochybnost prokázaná, a to jak jeho doznáním v přípravném řízení, tak i výslechy dalších svědků, kteří shodně popsali, jak se celá událost odehrála. Obžalovaný byl ohrožený sazbou od 5 do 12 let, a tak mu soud uložil trest téměř v polovině zákonné sazby, což z výchovných důvodů postačuje," uvedl předseda senátu Daniel Plšek.

Podle obžaloby došlo ke konfliktu několik minut po půlnoci a obžalovaný před barem kopl 54letého muže do hlavy. Způsobil mu vážné poranění mozku, krvácení dýchacích cest, zlomenu spodní čelisti a další poranění, na jejichž následky poškozený na místě zemřel. Obžalovaný mladý muž, který se živí jako obchodník a vymáhá dluhy, nenašel odvahu se před soudem přiznat a odmítl se k obžalobě vyjádřit a jen sdělil, že se nebude vůbec vyjadřovat.

Rvačka kvůli automatu

"Nechci se k tomu vůbec vyjádřit a nebudu odpovídat ani na otázky, které by mi někdo položil. Stejně tak se nechci vyjádřit ani k požadavku k náhradě škody pozůstalým," uvedl soudcům Kellner.

V inkriminovaný den šel podnapilý Kellner po hádce s přítelkyní hrát na automaty do baru. Byl tam i poškozený, který využil situace, že si Kellner šel pro výhru k baru a sedl k jeho automatu. Kellner se naštval udeřil muže do hrudníku a shodil ho na zem. Barman je šel uklidnit a řekl jim, ať jdou ven a nedělají mu tam nepořádek.

Myslel jsem, že má zbraň

"Venku proti mě vytáhl ruce z kapes a já jsem si myslel, že má zbraň. Tak jsem ho strhl na zem a jak se zvedal, tak jsem ho kopl do hlavy. To bylo vše. On se převrátil na záda a chrčel. Zkoušel jsem, tep a byl hmatný. To byl konec konfliktu, ještě jsem ho poléval vodou a víc jsem se ho nedotkl," vypověděl Pavel Kellner před soudcem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám