Hlavní obsah

Policisté dopadli lupiče i s lupem za osm hodin

Právo, pem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

JESENÍK

Husarský kousek se v úterý povedl jesenickým policistům, když po pouhých osmi hodinách dopadli pachatele loupežného přepadení zlatnictví v Jeseníku. Dva muži maskovaní tmavými kuklami prodejnu "navštívili" v úterý v půl desáté. Při incidentu nebyl nikdo zraněn.

Článek

"Zatímco jeden zajišťoval vchod proti vstupu dalších osob, druhý se střelnou zbraní v ruce vyžadoval po prodavačce se slovy "naval peníze a zlato" uzamčenou finanční hotovost a šperky. Žena, která byla v obchodě sama, se začala hlasitě bránit a jeden z maskovaných mužů ji proto lepící páskou zalepil ústa a ovázal tak, aby měla ruce pevně u těla. Poté shrnul do přineseného batohu pět plat se zlatými a stříbrnými šperky a oba obchod rychle opustili," sdělila Právu ve středu mluvčí jesenických policistů Natálie Pastuchová.

Policii podle ní přivolal lékař, jehož ordinace se zlatnictvím sousedí. Ještě téhož dne o půl šesté večer kriminalisté lupiče - dva muže ve věku 18 a 20 let - dopadli v České Vsi. "Pokoušeli si tam zajistit odvoz z Jesenicka," vysvětlila Pastuchová.

Plynový revolver s plnými náboji

Při zadržení se jeden z mladíků pokusil o útěk a při něm odhodil do sněhu i zbraň - plynový bubínkový revolver - použitou při přepadení. "Při jeho prohlídce bylo zjištěno, že je nabitý dvěma plnými náboji," konstatovala Pastuchová a dodala, že odcizené šperky v hodnotě cca 150 tisíc korun byly nalezeny ve větrací šachtě garáže. "Předpokládáme, že pachatelé nestihli nic ze svého lupu rozprodat, jak měli v úmyslu," uvedla Pastuchová.

Oba jsou nyní, jak dále informovala, v policejní cele, přičemž v průběhu následujících 48 hodin by mělo být rozhodnuto o vazbě. "Lze předpokládat, že obvinění bude v průběhu šetření dále rozšířeno ještě o jednu osobu pro podílnictví," doplnila Pastuchová s tím, že se jedná již o třetí loupežné přepadení v poslední době. "Všechna přepadení, stejně jako v loňském roce, jsme však objasnili," zdůraznila Pastuchová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám