Hlavní obsah

Náklaďák najel na dálnici v protisměru a zabil řidiče auta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

MLADÁ BOLESLAV

Řidič nákladního vozu Iveco v pondělí odpoledne zřejmě špatně najel na rychlostní komunikaci R10 mezi Prahou a Libercem u Mladé Boleslavi a při jízdě v protisměru se srazil s osobním vozem Renault Thalia. V něm seděli čtyři lidé, jedenatřicetiletý řidič střet nepřežil.

Článek

V autě byli podle Terezy Janečkové ze středočeské záchranné služby další dva muži těžce zraněni, poslední byl zraněn lehce.

"Jeden těžce zraněný byl převezen letecky na urgentní příjem do nemocnice na Vinohradech. Další dva zraněné jsme převezli do nemocnice v Mladé Boleslavi," uvedla Janečková s tím, že čtyřiačtyřicetiletý řidič nákladního vozu vyvázl bez zranění.

"Silnice na Liberec byla téměř tři hodiny uzavřena. Hmotná škoda na vozidlech je odhadována na více než čtvrt miliónu korun," uvedl mluvčí policie Ladislav Mareš.

Policie dopravu dočasně odkláněla na 47. kilometru komunikace a vedla ji průmyslovou zónou přes Kosmonosy, dále přes Chudoplesy a Bakov nad Jizerou po silnici druhé třídy a za Bakovem zpět na komunikaci R10 ve směru na Turnov a Liberec.

Mluvčí policie poznamenal, že jen za prvních devět dní letošního roku zemřelo již na silnicích Mladoboleslavska šest osob, což je třetina usmrcených za celý loňský rok. "Tragická bilance nehod v okrese Mladá Boleslav začala minulou středu, kdy při převrácení traktoru v mladoboleslavské automobilce zahynul spolujezdec a následně na silnici u Bělé pod Bezdězem tříčlenná posádka Škody Favorit. Tak tragický začátek roku policisté v regionu s automobilovým průmyslem nepamatují," dodal Mareš.

Reklama

Výběr článků

Načítám