Hlavní obsah

Lupič utratil peníze v herně, kterou předtím přepadl

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Asi čtvrt miliónu se podařilo ukořistit lupiči, který ve čtvrtek ráno přepadl hernu v Ostravě-Mariánských Horách. Po třiceti hodinách policie v pátek oznámila, že z loupeže podezírá 23letého studenta. Podle informací Práva jde o Vietnamce, který studuje ostravskou Vysokou školu báňskou.

Článek

Kuriózní na případu je, že muž podezřelý z loupeže se do herny po loupeži vrátil a podstatnou část uloupených peněz podle policie prohrál. "V současné době je u výslechu. Zatčen byl po jedenácté hodině dopoledne v místě přechodného bydliště. Nekladl odpor, byl spíše překvapen nezvanou návštěvou," řekla v pátek odpoledne mluvčí policie Soňa Bradáčová.

Výhružky umocnil výstřely

Do herny přišel lupič brzo ráno a s pistolí v ruce donutil servírku vydat třicet tisíc korun z peněženky na tržbu. Pak ženu zatáhl do zadní části objektu a chtěl klíče od trezoru. "Své výhrůžky umocnil několika výstřely z pistole. Napadené svázal ruce a přelepil ji ústa," řekla mluvčí. Dodala, že z trezoru pak pachatel sebral 200 tisíc korun.

Policie netuší, jaký měl mladík k loupeži motiv a hlavně proč přišel uloupené peníze prohrát do stejné herny. "Policisté zajistili zbraň, ze které střílel. Zbytek uloupených peněz zatím zajištěn nebyl," dodala Bradáčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám