Hlavní obsah

Za vraždu podnikatele padly vysoké tresty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský vrchní soud poslal v úterý Jana Lukáče a Michala Zalewskiho na 18 let do vězení za surovou vraždu pětapadesátiletého podnikatele z Mostecka. Třetímu obžalovanému Stanislavu Mordychovi odvolací soud snížil trest z původních 14 let na 12,5 roku. Soudce tak částečně potvrdil verdikt ústeckého krajského soudu z loňského roku.

Článek

Mordychovi dostal nižší trest proto, že zločin oznámil policii, která následně nalezla ostatky oběti v kanalizační skruži v Horním Jiřetíně.

Trojice měla podle rozsudku vylákat v březnu 2001 podnikatele pod záminkou poruchy automobilu na silnici nedaleko obce Nová Ves v Horách. Muž přijel a když uvazoval tažné lano udeřilo ho jeden z útočníků tyčí do hlavy. Pak muže spoutali a odvezli do garáže v Litvínově, kde jej svázali do kozelce. Následně se odebrali do jeho domu, který vykradli.

Pak se vrátili zpět do garáže a naložili spoutaného muže do kufru auta. Když se podnikatel probral, útočníci ho bodli do krku a udeřili do hlavy. Mrtvé tělo odhodili do betonové kanalizační skruže v Horním Jiřetíně na Mostecku.

Všichni tři obžalovaní už byli v minulosti soudně trestáni. Proti úternímu verdiktu se již nelze odvolat, možné je pouze dovolání k Nejvyššímu soudu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám