Hlavní obsah

Závodník Balcar není ve vazbě a možná nebude stíhán

ČTK, Novinky, Nova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KOLÍN

Bývalý automobilový závodník Ivo Balcar, který je podezřelý z obchodování s kradenými vozy a nedovoleného ozbrojování, podle televize Nova možná nebude stíhán. Automobilový závodník není ani ve vazbě.

Článek

Policie zadržela po půlročním sledování v Chotuticích na Kolínsku tři muže včetně Balcara. Kolínský státní zástupce nevyhověl žádosti policie, aby na ně byla uvalena vazba. Správnost tohoto rozhodnutí potvrdilo Nově i nadřízené krajské státní zastupitelství.

Policistům se především nepodařilo prokázat souvislost mezi Balcarem a množstvím kradených vozů a mobilních telefonů za milióny korun, které byly na jeho pozemcích nalezeny.

Balcar je proto šetřen pro nedovolené ozbrojování, ale je možné, že zbraně nalezené při domovní prohlídce legálně držel jeho otec.

Policejní komando v Balcarově sídle při domovní prohlídce našlo deset ukradených aut, 120 motorů, 15 motocyklů, čtyři vodní skútry, dva samopaly, pět krátkých střelných zbraní a množství střeliva. Navíc zde objevili 2500 mobilních telefonů za deset miliónů korun pocházejících z kamiónu ukradeného v dubnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám