Hlavní obsah

Opilá 15letá dívka napadla zdravotní sestru

Právo, Novinky, pno, tma, jbs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Ke dvěma opilým dětem vyjížděli záchranáři během čtvrtka v Karlovarském kraji. Patnáctiletá dívka byla pod vlivem alkoholu agresivní a napadla v nemocnici zdravotní sestru, které způsobila zranění.

Článek

"V 10:20 vyjížděla karlovarská posádka se sestrou na dětské oddělení polikliniky v Nejdku, kde zdravotníci převzali od dětské lékařky podnapilou 15-ti letou dívku. Po zajištění byla převezena na dětské oddělení karlovarské nemocnice. Dívka při převozu neváhala použít vulgární výpady vůči naší posádce a dle mých informací dokonce v nemocnici napadla zdravotní sestru," uvedl mluvčí záchranné služby Lukáš Hutta.

Dívka zlomila sestře nos

"Opilá dívka byla velmi agresivní, vulgárně se vyjadřovala na adresu našeho personálu i dalších osob na oddělení. Při jedné potyčce dokonce zlomila zdravotní sestře nos," řekl Novinkám primář dětského oddělení karlovarské nemocnice MUDr. Jiří Souček.

"Konzultovali jsme vzniklou situaci s naším pravníkem a přijmeme potřebná legislativní opatření," doplnila mluvčí nemocnice Zdeňka Marková.  

Po půl hodině vyjížděli záchranáři na základní školu do Karlových Varů, kde se opil 14letý mladík slivovicí do bezvědomí. Po prvotním poskytnutí pomoci byl převezen také do karlovarské nemocnice.

Nespokojený pacient napadl sestru i v Náchodě

Zdravotní sestru ve službě napadl slovně i fyzicky ve středu v podvečer na neurologickém oddělení náchodské nemocnice muž mladšího věku. "Jednalo se o blízkého příbuzného jedné z pacientek. Napadená sestra je v pracovní neschopnosti," uvedla mluvčí nemocnice Hana Soldánová. Podle jejích slov bylo motivem útoku to, že muž byl nespokojen s oznámením sestry, že lékař přijde až za chvíli.

"Vyzvala jej, aby si zatím počkal v čekárně a on na ní zaútočil. Okamžitě jsme zavolali policii," dodala Soldánová. Jak vážné zranění sestra utrpěla nechtěla mluvčí sdělit. "Je na tom špatně hlavně psychicky," řekla pouze. Nemocnice zvažuje, že proti agresorovi podnikne právní kroky.

Incident náchodští policisté vyšetřují prozatím jako přestupek proti občanskému soužití. "Zatím nemáme k dispozici lékařskou zprávu o zdravotním stavu napadené, na jejímž základě bychom to mohli šetřit jako trestný čin," uvedla mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Děti se opíjejí stále častěji

"Případy, kdy vozíme opilé děti, v poslední době rostou," potvrdila Novinkám mluvčí pražské záchranné služby Simona Cigánková. "V souvislosti s Vánocemi jsme to ještě nezaznamenali, děti se však opíjejí nejčastěji s koncem školního roku a na Valentýna," doplnila mluvčí. Podle ní se stává, že děti končí na záchytce, nebo dokonce na jednotce intenzivní péče.

Reklama

Výběr článků

Načítám