Hlavní obsah

Akce Jezdec odhalila výrobce drog

Právo, Pavel Orholz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Jihočeští kriminalisté ve spolupráci s celníky zadrželi v neděli tři muže a dvě ženy, kteří vyráběli a distribuovali drogy v Jihočeském a Plzeňském kraji. Stalo se tak při policejní akci s krycím názvem Jezdec. Část jejich produkce směřovala i do Německa a Rakouska.

Článek

Právo o tom informoval mluvčí českobudějovického celního ředitelství Jaroslav Vlášek. Při nedělní razii vnikly zásahové jednotky policistů a celníků i do tří laboratoří na výrobu pervitinu v západních Čechách a sbíraly také další důkazy v domovech pachatelů na jihu i západě Čech.

Nebezpečný zásah proti ozbrojeným pachatelům

"Zajistili jsme stovky tisíc korun z trestné činnosti, pět nelegálně držených zbraní, 45 gramů pervitinu, 175 gramů marihuany, 7,2 gramů heroinu,  jeden gram hašiše a 54 tablet extáze," uvedl Vlášek. Poznamenal, že mezi důkazy jsou i listiny a věci z majetkové trestné činnosti. "O náročnosti a nebezpečnosti zásahu svědčí i to, že jeden ze zadržených měl u sebe v době operace dvě nelegálně držené pistole," zdůraznil Vlášek.

Dále upozornil, že skupina si výrobou a prodejem drog podle dosavadního vyšetřování vydělala několik miliónů korun. Všichni zadržení jsou ve středním věku. Byli obviněni z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů. Hrozí jim až patnáct let vězení. "Všichni jsou umístěni v policejních celách a čekají zda na ně soudce v nejbližších hodinách uvalí vazbu," dodal Vlášek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám