Hlavní obsah

Čabrada žil v Nice na ulici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČR/FRANCIE

Roman Čabrada, kterého ve středu zadržela francouzská policie ve městě Nice, není podezřelý z nějaké trestné činnosti na území Francie. Dle šéfa soudní policie jihofrancouzského města Michela Neyreta to také vypadá, že Čabrada neměl v Nice žádné zázemí.

Článek

Čabrada byl ve středu časně ráno zadržen na soukromé pláži poblíž pobřežní třídy Promenade des Anglais. Tam spal v přístřešku, který obsadil. Dle Neyreta neměl žádné peníze a během pár dní, co v Nice žil, byl na ulici.

"Okolnosti jeho zadržení i jeho velmi nuzný stav ukazují, že něměl v Nice žádnou podporu finanční ani logistickou" řekl Neyret. Proč si Čabrada zvolil právě Nice, není zatím jasné.

Soudce plzeňského krajského soudu Roman Dočkal ve středu uvedl, že pokud se Čabrada ve Francii nedopustil trestného činu, měl by být vydán zpět do ČR bez problémů. "Pokud tam ale něco provedl, musel by si ve Francii nejdříve odpykat tento trest," doplnil.

Vydání by mohlo být rychlé

V současnosti je Čabrada umístěn v Nice ve vydávací vazbě. Francouzská strana nyní čeká, až Česko požádá o jeho vydání. Je pravděpodobné, že procedura předání bude rychlá, neboť dle slov Michela Neyreta nemá zadržený námitky proti vydání do České republiky.

Zástupce prokurátora v Nice Jean Coutton, který o uvalení vydávací vazby rozhodl, řekl, že procedura by mohla trvat i několik měsíců. Záležet prý bude na tom, zda se francouzské úřady spokojí s listinami, které přijdou z Prahy, nebo zda si vyžádají nějaké jejich doplnění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám