Hlavní obsah

Mladík dostal za brutální vraždu bezdomovkyně devět let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Pražský městský soud rozhodl ve čtvrtek o tom, že devatenáctiletý David Mikel z Otrokovic dostal půjde za srpnovou brutální vraždu bezdomovkyně na devět let do vězení. Dle soudu ji Mikel v silné opilosti ukopal před pražským hlavním nádražím.

Článek

"Byl jsem tak opilý, že už jsem logicky neuvažoval a velmi matně si vzpomínám až na příjezd policie," podotkl Mikel, který si na čin údajně vůbec nepamatuje. Jeho obhájce požadoval zproštění obžaloby pro nepříčetnost - mladík byl podle něj nejen ve stavu silné opilosti, ale také navíc utržil několik ran pěstí do obličeje od jiného bezdomovce, kterého rovněž napadl.

Soud dal ale za pravdu znalcům z oboru psychiatrie, podle nichž byl sice Mikel v době činu silně opilý a jeho rozpoznávací i ovládací schopnosti byly podstatně sníženy, byl ale příčetný, a za své jednání tedy odpovědný.

Reklama

Související témata:

Související články

Mladík si na vraždu ženy nepamatuje

Devatenáctiletý David Mikel z Otrokovic si údajně nepamatuje na srpen letošního roku, kdy měl dle obvinění spáchat vraždu bezdomovkyně z pražského hlavního...

Výběr článků

Načítám