Hlavní obsah

Policie obvinila matku z vraždy novorozenců

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÁ LÍPA

Policie ve čtvrtek obvinila 25letou ženu, která měla zavraždit své dva novorozené chlapce. Nyní se rozhoduje o uvalení vazby. Děti měla pohodit v tašce v jímce ve vojenském prostoru u Ploužnice na Českolipsku. Ženě hrozí až patnáct let vězení.

Článek

"Žena přiznala, že těhotenství tajila kvůli neurovnaným partnerským vztahům se svým druhem. Děti porodila doma někdy na přelomu května a června. Oba novorozenci se narodili živí," informovala Právu mluvčí Severočeské policejní správy v Ústí nad Labem Jarmila Hrubešová.

Přiznala, že dětem po porodu neposkytla náležitou poporodní péči a chlapci zemřeli. "Později mrtvé děti zanesla do polorozpadlých opuštěných bývalých kasáren v Ploužnici," upřesnila Hrubešová. Žena má doma ještě dvě starší děti, které byly svěřeny do péče příbuzným.  K činu se policistům přiznala.

Tašku nalezli dva mladíci, kteří na ni upozornili starostu obce. Při nálezu tašky starosta ještě netušil, že školní brašna ukrývá dokonce dvě mrtvá těla novorozenců.

Mladíci se chvíli po maturitě rozhodli prozkoumávat vojenský prostor a objevili tašku s očekáváním, že v ní bude něco zvláštního. Její zápach je ale odradil od toho, aby ji otevřeli.

"Kluci za mnou přišli už v pátek, říkali, že prolézají bývalý vojenský prostor a přitom narazili na divnou tašku," líčil Právu v úterý Vosecký. Nejprve předpokládal, že taška může obsahovat třeba mrtvá štěňata anebo koťata, ale na naléhání mladíků si šel nález prohlédnout.

Černomodrá taška byla pohozena mezi smetím v kanálové vpusti nedaleko bývalého velkého oficírského domu, který je dnes v dezolátním stavu a nachází se asi 800 metrů za obcí Ploužnice. Okolí místa je opuštěné a částečně zarostlé.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám