Hlavní obsah

Obávaný žhář z Domažlicka míří k soudu

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KDYNĚ

Muž, který v loňském roce podle policie zapaloval zemědělcům na Domažlicku majetek, míří k soudu. Na osmačtyřicetiletého recidivistu z Kdyně, který od letošního jara sedí ve vazbě, podal státní zástupce obžalobu za pokračující trestný čin obecného ohrožení.

Článek

"Obžalovaný muž od 20.července do 28.srpna založil čtyři požáry, způsobil škodu kolem devíti miliónů a ohrozil na zdraví a životě deseti spících lidí, přičemž jedna z osob byla duševně a fyzicky poškozena," řekla v pondělí Právu náměstkyně krajské státní zástupkyně v Plzni Dagmar Lindenthálová.

Kromě ohňů i drogy

Podle ní byl muž obžalován ještě z trestného činu nedovolené výroby a držení omamných a psychotropních látek a jedů, neboť od června 2004 do března 2005 předal ve 20 případech bezplatně a v 50 případech úplatně 24letému muži pervitin. "Obžalovanému muži hrozí až patnáctileté vězení," dodala Lindenthálová.

Požáry zřejmě zakládá i někdo další

Přestože je muž podezřelý ze žhářských útoků za mřížemi, domažličtí zemědělci si neoddychli. Jako terč útoků si jejich majetky vybral zřejmě další pyroman. Policisté vyšetřují čtyři úmyslně založené požáry během tří měsíců.

Největší škodu napáchal požár moderního seníku v Kvíčovicích minulý týden, kde škoda na uskladněném krmivu a zničeném objektu dosáhla deseti miliónů korun. "Vyčlenili jsme skupinu kriminalistů, kteří okolnosti všech požárů prošetřují," řekl šéf domažlických kriminalistů Emanuel Kopf.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám