Hlavní obsah

Policie zadržela dva cizince, kteří organizovali ilegální migraci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Policisté z Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) zadrželi ve čtvrtek dvojici vietnamských občanů, kteří údajně organizovali ilegální migraci lidí z Asie do Německa. Oba podezřelí se delší dobu skrývali před německými policisty na území ČR, informovala v pátek mluvčí ÚOOZ Blanka Kosinová.

Článek

Dvojice zadržených podle mluvčí ÚOOZ Blanky Kosinové patří do skupiny dalších 12 organizátorů nelegální migrace lidí z Asie.

Od nich se němečtí policisté dověděli o dalších dvou mužích, kteří prý pobývají v Česku. Tyto informace sdělili českým kolegům a požádali o spolupráci. Policisté v ČR pak po čtyřech měsících oba podezřelé vypátrali. Jednoho z Vietnamců zadrželi ve čtvrtek večer na vlakovém nádraží v pražských Holešovicích, kde se setkal se svou přítelkyní, která za ním přijela z Německa.

"S policií komunikuje minimálně, uvádí falešné jméno a tvrdí, že do ČR přijel teprve tento týden. Od německých kolegů však víme, že se na našem území skrývá delší dobu v obavě, že bude v Německu odsouzen za trestnou činnost," sdělila Kosinová.

Druhého z podezřelých zadržela česká policie v pronajatém bytě v na Černém Mostě v Praze 9. Do Česka prý přišel ilegálně před čtyřmi lety a dodnes žije v Praze bez dokladů.

V současnosti policie oba muže vyslýchá a v nejbližších dnech pražský městský soud rozhodne, zda je umístí do vydávací vazby a pak následně vydá do Německa.

Reklama

Výběr článků

Načítám