Hlavní obsah

Náledí na jihu Čech zabíjelo

Právo, fal, sch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE, CHRUDIM

Náledí a příliš vysoká rychlost byly s nějvětší pravděpodobností příčinami smrtelné nehody, která se stala třicet minut před sobotní půlnocí na silnici mezi obcemi Besednice a Ločenice na Českokrumlovsku.

Článek

"Dvacetiletý řidič vozidla Ford Fiesta nepřizpůsobil na zledovatělé vozovce rychlost jízdy, dostal smyk a narazil čelně do protijedoucího auta značky Kia," popisoval v neděli tragickou nehodu jihočeský policejní mluvčí Dušan Klícha. Doplnil, že náraz odmrštil Ford mimo silnici a automobil se zastavil pravým bokem o strom.

"Při nehodě zemřel ve Fordu čtyřiadvecetiletý spolujezdec řidiče. Čtyři zbylí účastníci nehody vyvázli naštěstí nezraněni," uvedl Klícha s tím, že škodu na obou havarovaných vozidlech policisté vyčíslili na 350 tisíc korun.

Jihočeští policisté museli v sobotu řešit celkem 29 nehod, což podle operačního důstajníka není nic neobvyklého. Řidiči si tak až na tuto tragickou výjimku dávali na vymrzlých komunikacích pozor. Jeho slova potvrdil i Jaroslav Hlaváč z Českých Budějovic, který do jihočeské metropole přijel z Nové Pece u Lipenského jezera. "Hlavně u Lipna byla silnice jeden velký led. Jel jsem krokem. Normálně se do Budějovic dostanu za asi hodinu, takto jsem sem přijel za dvě hodiny," dodal řidič.

Toyota skončila v řece

V náhonu řeky Chrudimky u letní plovárny v Chrudimi ukončila svou jízdu v neděli po půl čtvrté Toyota Corola. "Řidič osobního automobilu dostal na zledovatělé vozovce mostu smyk, přerazil zábradlí a skončil v náhonu řeky Chrudimky. Řidičovi ani posádce se naštěstí nic nestalo, auto bylo ještě během časného rána z vody vytaženo. Po vytažení na břeh došlo k úniku ropných látek, které však stačili hasiči pomocí sorbentu včas zlikvidovat. Do vodního toku se tyto látky nedostaly," popsala noční drama krajská mluvčí hasičů Vendula Horáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám