Hlavní obsah

Matka ze strachu z kontroly odložila kojence ve stánku

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VŠERUBY

Opuštěného kojence objevili policisté při úterní kontrole na tržnici ve Všerubech na Tachovsku. "V jednom stánku, který se na první pohled jevil jako prázdný, nalezli malé miminko asijského původu, které leželo v krabici u které byl přímotop. K miminku se nikdo z trhovců nehlásil," řekla Právu mluvčí západočeské cizinecké a pohraniční policie Helena Fertšaková.

Článek

Podle ní policisté prohledali okolí stánku a objevili za ním čerstvé stopy. "Z hraničního přechodu byl povolán psovod se služební fenou Indou, která stopu vypracovala asi 200 metrů k hospodářské budově, kde pak následně vyštěkala schovanou matku dítěte, která utekla ze strachu před kontrolou, protože u sebe neměla své cestovní doklady," dodala Fertšaková.

Mezitím policisté převezli miminko na policejní oddělení, kde sloužily policistky, které se o něj postaraly. Třiatřicetiletá Vietnamka u nás pobývala legálně asi rok, chlapeček se jí narodil v květnu letošního roku.

"Policistům vypověděla, že při kontrole zpanikařila, protože měla strach, že když policistům doklady nepředloží, bude mít velké problémy. Nakonec vyvázla s blokovou pokutou a slíbila, že své doklady bude nosit vždy u sebe," dodala Fertšaková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám