Hlavní obsah

Hasiči zachránili z jeskyně zraněného muže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BLANSKO

Hasiči v půl jedné v noci vytáhli ze strže v Moravském krasu muže, který sem spadl a poranil si nohu. Z jeskyně hluboké 25 metrů se ho snažili dostat šest hodin. Kvůli úzkým stěnám museli odstřelit asi půl tuny kamení.

Článek

Muž z Rousínova na Vyškovsku spadl kolem půl šesté večer mezi Ostrovem u Macochy a Holštějnem. Na pomoc čekal s otevřenou zlomeninou kotníku. Kromě toho měl množství oděrek a stěžoval si na bolest hrudníku. Záchranáři ho ihned převezli do nemocnice v Brně.

Jeskyňář byl v krasu se svými kolegy, zakopl, když procházeli vodorovnou chodbou a zřítil se do strže. Tady s ním potom čekali na vytažení dva členové jeho skupiny.

Situaci komplikovalo nepříznivé počasí, na Blanensku sněžilo a mrzlo. Záchranáři zraněnému zastavili krvácení ze zlomeniny a zakryli jej termofólií, aby neprochladl. "Kromě odstřelu je třeba také posypat příjezdovou cestu pro sanitku," řekl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám