Hlavní obsah

Kolona na dálnici D5 se pomalu rozjela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PLZEŇ

Po půl dvanácté se pomalu začala rozjíždět kolona kamiónů, která vznikla po noční tragické nehodě na dálnici D5 mezi Plzní a Rozvadovem, při které jeden člověk zahynul a další byl zraněn těžce. Odstraňování následků nehody tří kamiónů a nákladního auta, blokovalo dálnici několik hodin.

Článek

"Kolona se již zkrátila a pomalu se rozjíždí. Levý jízdní pruh už je průjezdný," uvedl pro Novinky krátce po po půl dvanácté policista z dálničního oddělení v Ostrově.

Provoz na Plzeň byl v noci po odletu záchranářů obnoven. Ve směru na Rozvadov musely být nejdřív odstraněny následky nehody. Automobily zde znovu začaly jezdit kolem 04:30, sdělila pracovnice Centra dopravních informací. Omezen je pravý jízdní pruh, kde se stále odstraňují zbytky nehody, auta jezdí pouze v levém pruhu.

Na dálnici se podle informací hasičů srazily celkem čtyři kamióny, na jeden ze zmáčknutých vozů spadl náklad z jednoho z havarovaných aut. Náklad automobil doslova zasypal zřejmě převáženými sedačkami. Spolujezdec z tohoto zasypaného nákladního auta zemřel, řidič komunikoval a utrpěl zranění. 

Hasiči nejprve museli odstranit náklad - křesla, sedačky, hadry a papíry, které zasypaly nákladní automobil. Zraněného řidiče tohoto vozidla se podařilo vyprostit po 38 minutách a mrtvého po 45 minutách. Při nehodě byla zraněna ještě jedna osoba z kamiónu značky Scania.  

Příčiny nehody nejsou zatím známé, není vyloučené, že podíl na kolizi mělo počasí.

Silnice v Česku jsou sjízdné

Dálnice a rychlostní komunikace v České republice jsou ve středu sjízdné bez omezení. Silnice ve vyšších polohách republiky jsou sjízdné se zvýšenou opatrností.

Dálnice a rychlostní komunikace byly ráno chemicky ošetřeny. Na úseku dálnice D1 na Vysočině je kvůli srážkám horší viditelnost.

Na silnicích I. třídy je ve vyšších polohách rozbředlý sníh, na některých místech sněží, takže je třeba jezdit opatrně. Ve velkých městech jsou komunikace mokré po chemickém ošetření, ale sjízdné jsou bez omezení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám