Hlavní obsah

Skinheadi po fotbale kopali do lidí

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Tři čerstvě plnoletí skinheadi, jejich sedmnáctiletá kamarádka a několik dosud neznámých útočníků v Ostravě ve středu krátce před půlnocí postupně bezdůvodně zbili minimálně sedm nic netušících lidí. Mezi nimi vysokého policejního důstojníka Josefa Pravdu a redaktora Lidových novin Jana Krále. Oba jsou nyní na nemocenské.

Článek

"Bylo to jako valící se lavina, která za sebou zanechává zraněné lidi," řekl Právu zástupce ředitele Policie ČR v Ostravě Josef Pravda. "Vraceli jsme se s přáteli z restaurace, kde jsme se dívali na fotbal, a najednou jsem dostal zezadu kopanec do zad," uvedl Pravda, který zůstal ležet na zemi. Minimálně šest útočníků s vyholenými hlavami pak podle něj pokračovalo dále po Českobratrské ulici, kde napadali další lidi.

"Snažili jsme se jim v tom zabránit, ale šlo to velmi těžko, protože byli opravdu v ráži. Kolega se snažil přes operační středisko navigovat hlídku, která část skupiny zadržela na Tyršově ulici," dodal Pravda, který má naražená záda a poraněný loket. "Další poškození, které jsem viděl v nemocnici, dopadli daleko hůře," řekl.

Viděl jen podrážky

Redaktor Lidových novin Jiří Král, který šel po skončení středečního fotbalového utkání vyvenčit psa, je rád, že útok přežil. "Nikoho jsem neslyšel a najednou jsem dostal ránu zezadu do hlavy," řekl Právu Král. Poté, co spadl na zem, dostal ještě několik kopanců do obličeje a zůstal ležet v krvi.

"Útočníky jsem téměř neviděl, protože mi rozbili brýle. Zahlédl jsem vlastně jen jejich podrážky," řekl. Dodal, že na jedno oko téměř nevidí, na obličeji a na nose má několik zašitých tržných ran.

Třetí obětí agresivní skupiny je například 23letá žena, kterou útočící dívka srazila na zem. "Má naštípnutou loketní kost pravé ruky. Třiadvacetiletého muže násilnící úderem pěsti srazili na zem a kopali do něj. Způsobili mu naražení kyčelního kloubu," řekla mluvčí severomoravské policie Dagmar Bednarčíková.

Čtyři útočníci byli obviněni z ublížení na zdraví, výtržnictví a skončili v policejní cele s návrhem na vzetí do vazby. Policie včera vyzvala další zbité občany a také svědky, aby v zájmu zdokumentování případu kontaktovali vyšetřovatele Radovana Vojtu na ostravském telefonním čísle 974 725 323.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám