Hlavní obsah

Lidské ostatky v seníku neshořely

Právo, ČTK, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HODONÍN

Až odborníci z ústavu soudního lékařství vnesli jasno do případu nálezu neznámých předmětů, které při ohledání spáleniště seníku v Archlebově na Hodonínsku objevili v pátek vyšetřovatelé hasičů a policie. "Mám k dispozici zprávu odborníků. Právě jsem dostala jejich vyjádření. Ve spáleništi nebyly žádné lidské kosti," řekla v pondělí odpoledne Právu tisková mluvčí hodonínské policie Irena Bauer.

Článek

"A protože už se objevili další fámy, musím zdůraznit, že to nebyly ani zvířecí kosti," dodala mluvčí. Podle různých fám měly uhořet když ne lidé, tak alespoň nějaké srnky. Experti ale definitivně vyloučili, že by se jednalo o kosterní nález jakéhokoliv tvora.

Policejní expertizy tedy nepotvrdily informace hasičů, podle kterých byly při pátečním požáru seníku v Archlebově na Hodonínsku nalezeny ostatky tří lidí. 

Důvod vzniku pátečního požáru velkokapacitního seníku není dosud znám. Oheň zničil přibližně 180 tun balíkové slámy a způsobil silný žár, díky kterému se zřítila střecha. Hasiči kvůli komplikovanému hašení rozhodli, že stavbu nechají pod kontrolou dohořet. Při likvidaci plamenů pak narazili na ohněm značně poškozené předměty připomínající lidské ostatky.

Zničený objekt patří zemědělskému podniku v Žarošicích.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám