Hlavní obsah

Ladislav Pacovský se přiznal i ke třetí vraždě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Ke třem vraždám se ve čtvrtek u krajského soudu v Českých Budějovicích přiznal Ladislav Pacovský, který byl původně doživotně odsouzen za vraždu dvou mužů. U soudu však uvedl, že zavraždil také třetího muže, za jehož vraždu poslal krajský soud do vězení na 13 let jeho syna Johna. Nejvyšší soud však všechny předchozí verdikty zrušil.

Článek

Pacovský ve čtvrtek uvedl, že se střelbou snažil bránit sebe a syna poté, co je u auta napadli příbuzní ženy, která se kamarádila s jeho bývalou manželkou. Údajně mu před tím několikrát vyhrožovali zabitím. Vraždy se odehrály v červenci 2003 v obci Litvínovice.

"Já jsem zastřelil Jana a Radka Sassmannovi a potom i Haralda Kampfera," řekl u soudu Ladislav Pacovský. "Kluk byl mírná osoba, vyhýbal se konfliktům a chtěl si jen dodělat školu," doplnil ke svému synovi Johnovi. Obě vražedné zbraně prý nalezl na půdě domu v Litvínovicích a John o nich nevěděl. Pistole také nosil v pouzdře tak, aby si jich syn nevšiml.

Obhájce Tomáš Bouzek tvrdí, že případ nesplňuje podmínky pro udělení výjimečného trestu. Důvodem je podle něj například to, že Pacovský nebyl nikdy předtím trestán.

Podle obhájkyně syna, Kláry Slámové, Nejvyšší soud neshledal důvody Johnova spolupachatelství a není také důvod k udělení výjimečného trestu pro otce. Slámová novinářům sdělila, že dle jejího názoru by měl být John Pacovský zproštěn obžaloby.

Rozsudek bude vynesen v pátek.

Reklama

Související články

Pro litvínovického vraha potvrzeno doživotí

Čechorakušan Ladislav Pacovský (50) po dnešku definitivně rozšíří řady doživotně odsouzených vězňů. Pražský vrchní soud totiž ve středu zamítl jeho odvolání...

Výběr článků

Načítám