Hlavní obsah

Požár způsobil škodu za milión korun

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NÁCHOD

V noci na čtvrtek likvidovali hasiči rozsáhlý požár v objektu autoopravny ve Slatině nad Úpou na Náchodsku. V zasažené dílně se kromě vozidel nacházely soupravy s tlakovými lahvemi, u nichž hrozilo nebezpečí výbuchu. Oheň, který způsobil přibližně miliónovou škodu si nevyžádal žádné zranění ani oběti.

Článek

Dispečink hasičů přijal tísňové hlášení v 01:03 hodin. Na místo byly vyslány profesionální i dobrovolné jednotky, kterým se požár podařilo zlikvidovat až v půl sedmé ráno. "Uvnitř autoopravny se nacházely tři autogenní soupravy se šesti tlakovými láhvemi. V době příjezdu místní jednotky byly tlakové láhve již silně zahřáté. Hasiči je proto ihned intenzivně ochlazovali," uvedla tisková mluvčí královehradeckých hasičů Martina Žahourková.

Oheň zasáhl celý objekt dílny, poničil půdu i střechu. "Plameny zcela zničily osobní automobil značky Hyundai, který se nacházel uvnitř objektu. Poškozen byl i nákladní automobil Mercedes," doplnila mluvčí.

Předběžná škoda na budově byla vyčíslena na 480 000 korun, na vozidlech pak půl miliónu. Příčiny vzniku požáru se vyšetřují.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám