Hlavní obsah

Soud potvrdil 18 let za brutální vraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Vrchní soud v Olomouci ve čtvrtek potvrdil dvacetiletému Martinu Eliášovi z Olomouce výjimečný trest 18 let vězení za brutální vraždu olomouckého podnikatele z loňského listopadu.

Článek

Soud dále uznal mladíka vinným z krádeže, porušování domovní svobody a neoprávněného užívání cizí věci. Eliáš tak neuspěl s odvoláním proti rozsudku krajského soudu z letošního srpna.

Obviněný Eliáš, který byl v minulosti odsouzen za krádež, se s obětí údajně seznámil v olomoucké restauraci, kde se scházejí homosexuálové.

Mladík poté napadl podnikatele v jeho bytě. Bil ho pěstí do hlavy, kopal ho a dupal po něm. Poškozenému pak odcizil mobilní telefon a peníze. Po několika desítkách hodin se do bytu vrátil, zraněného opět napadl a odnesl si jeho zlatý řetízek.

Eliáš se bránil tím, že muže jen praštil pěstí, protože ho sexuálně obtěžoval. Oba prý byli opilí.

Při třetí návštěvě bytu Eliáš odcizil se svým komplicem elektroniku, kterou odvezl vozem podnikatele. Napadený zemřel v bytě nejpozději tři dny od prvního útoku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám