Hlavní obsah

Policisté objasnili loupež, při níž lupiči stříleli ze samopalu

Právo, Petr Knötig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

Jihomoravští kriminalisté dopadli bandu pachatelů, která v Brně 30. června ráno přepadla muže s kufříkem peněz. Při napadení jeden z lupičů vytáhl vojenský samopal SA-58 ráže 7,62 mm a střelil ležícího muže do kolena. Policisté zjistili, že jde o bandu, která se v Praze v druhé polovině června dopustila jiné loupeže.

Článek

Čtveřici pachatelů z Prahy policisté zadrželi na konci července. Posledního z nich, muže arabské národnosti, stále hledají. "Zkoušky a vyhodnocení důkazů nás přivedli na stopu bandy z Prahy a začali jsme spolupracovat s kolegy z ředitelství pro Prahu 1. Moc nám v tomto případě pomohli lidé, kteří si na místě zapamatovali část registrační značky auta a také si všimli pachatelů," uvedl jihomoravský policejní komisař Igor Crha. Muži měli doma vyrobené kukly, kombinézy a svetry s nápisem policie, ale i tak popis pomohl k jejich identifikaci.

K napadení došlo 30. června před devátou hodinou ráno v Jaselské ulici v Brně přímo před budovou Střední zdravotnické školy. Ze svého bydliště šel muž s kufříkem, ve kterém měl půl miliónu korun a 10 tisíc euro. Pachatelé, kteří se už den předem v Brně ubytovali, na něj čekali. Před školou přijeli v osobním a terénním autě, muže srazili a sebrali mu kufřík s penězi. Nakonec jeden z útočníků vytáhl samopal a střelil ho pro výstrahu do kolena.

Jeden muž je stále na útěku

"Zjistili jsme, že přepadení vymysleli čtyři lidé z Čech a jeden Arab, který oběť vytipoval. Věděl, že nosí peníze, protože s arabskými směnárníky v Brně obchoduje. Vyšlo také najevo, že muž, který střílel ze samopalu, byl letos na jaře propuštěný z vězení na podmínku," řekl Crha. "Tam si odpykával trest za podíl na vraždě . Chybělo mu čtyři a půl roku, teď si je  odsedí," doplnil.

Policisté na základě důkazů zadrželi tři muže a jednu ženu. Arab je na útěku a je na něj vydaný zatykač. Dva z hlavních útočníků jsou ve vazbě, žena a jeden muž čelí stíhání na svobodě. Pokud jim soudci vinu prokáží, hrozí jim vězení až na 12let, protože způsobili těžkou újmu na zdraví a zraněný muž bude mít trvalé následky.

Reklama

Související témata:

Související články

V centru Brna lupič střílel ze samopalu

V centru Brna v Jaselské ulici se ve čtvrtek dopoledne odehrálo brutální loupežné přepadení. Pachatel na svou oběť vystřelil ze samopalu a sebral jí kufřík,...

Výběr článků

Načítám