Hlavní obsah

Matrikářka ze Slaného uzavírala podvodně sňatky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KLADNO

Z trestného činu zneužívání pravomoci veřejného činitele byla obviněna jednapadesátiletá žena ze Slaného na Kladensku. Žena, která na místním úřadě pracovala jako matrikářka, měla uzavírat sňatky, i když požadované dokumenty byly neúplné.

Článek

"Jde o rozsáhlý případ, který se stále prošetřuje," řekla Novinkám kladenská policejní mluvčí Jana Šteinerová s tím, že nemůže potvrdit zda si žena za uzavření podvodných svazků brala nějaké peníze.

Jak Šteinerová informovala, hrozí ženě trest odnětí svobody od tří do deseti let.

Podle Kladenského deníku byli na slánské radnici oddáváni cizinci, kteří často neměli povolení k práci ani pobytu na území republiky. Za úplatu údajně sňatkem získávali novou identitu.

Obviněná matrikářka je už druhou pracovnicí slánského úřadu, která má v poslední době problémy se zákonem. Loňský případ třicetileté úřednice, která má podle vyšetřovatelů na svědomí zfalšování více než 30 řidičských průkazů, za něž dostala téměř 360 000 korun, má již na stole státní zástupkyně

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám