Hlavní obsah

Soud potrestal vyděrače závodníka Hrdinky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OLOMOUC

Za vydírání závodníka Tomáše Hrdinky si osmadvacetiletý Jan Virčík odpyká ve vězení 8,5 roku. V pondělí o tom v odvolacím řízení rozhodl Vrchní soud v Olomouci. Potvrdil tak rozsudek brněnského krajského soudu, proti kterému se muž odvolal.

Článek

Sedmatřicetiletý podnikatel Milan Rudolf, který podle policie celou akci vymyslel, se pondělního jednání nezúčastnil. Nepodařilo se mu totiž doručit oznámení o konání soudu. Rudolf se s Hrdinkou dobře zná, kdysi spolu podnikali. Krajský soud ho potrestal devíti lety vězení, Rudolf se ale proti rosudku odvolal. Odvolací soud se bude případem zabývat znovu 28. listopadu.

Podle důvěryhodných informací s Rudolfem a Virčíkem spolupracoval i voják, který se účastnil operací v bývalé Jugoslávii. Ten měl dvojici poradit, jak sestrojit a odpálit oba výbušné systémy sestavené z plastické trhaviny.

Rodinu vyděsily dvě exploze

Vyděrači se pokusili přimět závodníka k zaplacení peněz dvěma výbuchy. První nálož explodovala počátkem loňského července před domem Hrdinky v Šaraticích na Vyškovsku. Detonace poškodila i budovy v sousedství a škody se vyšplhaly na 1,4 miliónu korun.

Koncem loňského září otřásla vesnicí další exploze. Nálož byla tentokrát před domem Hrdinkova tchána. Nikdo opět nebyl zraněn, vznikla ale škoda za asi 100 000 korun.

Ještě před výbuchy zaslali vyděrači Hrdinkovi výhrůžné dopisy a na kradený občanský průkaz si nechali v jisté bance založit účet, na který měly přicházet peníze od závodníka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám